Wat zijn transferpersen?

Wanneer je zelf producten wilt bedrukken, heb je hier een transferpers voor nodig. Met een transferpers bedruk je materialen door middel van warmte. Transferpersen zijn dan ook niet meer weg te denken bij het bedrukken van kleding of bekers. Transferpersen zijn in de meeste gevallen gemaakt voor een specifieke materiaalsoort. Je dient dus voor elk product een andere pers te hebben. Dit kan het dan ook erg lastig maken om de juiste te vinden. 

transferpersen

Hoe werkt het precies?

Met behulp van een transferpers kan een ontwerp van een speciale folie op een product worden geperst. Om dit voor elkaar te krijgen, wordt er gewerkt met druk en warmte. Door te werken met een pers, is het eindproduct van hogere kwaliteit. Bovendien kun je met een pers stukken sneller werken dan met bijvoorbeeld een strijkijzer.

De verschillende soorten persen

Er zijn verschillende soorten transferpersen die je kunt gebruiken. Zo kun je een pers gebruiken die is ontwikkeld voor textiel. Deze persen zijn er in verschillende varianten te verkrijgen. De keuze hierin hangt erg van de hoeveelheid die je gaat bedrukken. Naast de textiel persen zijn er ook nog persen die speciaal ontwikkeld zijn om mokken mee te bedrukken. De druk die hierbij nodig is, dien je met eigen hand te leveren. Een andere pers variant die je kunt gebruiken, is de transferpers die je kunt gebruiken voor petten. Let er bij het kopen van een transferpers wel op dat je een product koopt van hoge kwaliteit. Dat is veiliger en zorgt ervoor dat je sneller kunt werken. Kijk bovendien vooraf ook goed naar de garantieregeling. Daarmee voorkom je dat je voor vervelende onverwachtheden komt te staan in de toekomst. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *