Wat is no code development en wat niet waar is

Zoals de naam zegt, is no-code development een methode om applicaties te bouwen waar je geen code voor hoeft te schrijven. Dat wordt mogelijk gemaakt door no-code platforms, die ontwikkelaars helpen met slepen en neerzeten van voorgemaakte blokken om vooruitgaande applicaties te bouwen.

Onwaarheden van no-code

Er wordt veel gezegd en gespeculeerd over het gebruik en de bedoeling van no code development. Hierbij twee misvattingen ervan:

  • No code is beperkend: Deze misvatting komt tot arde omdat gebruikers zich zorgen maken dat ze gelimiteerd gaan worden tot het gebruik van de voortgemaakte blokken. Maar dat is niet het geval met bijvoorbeeld Betty Blocks. Ieder voor gebouwde blok kan veranderd worden met no code. Maar ook kunnen er nieuwe blokken aangemaakt worden. Op die manier kunnen ontwikkelaars kunnen programmeren naar hun smaak, en onervaren kunnen hun ideeën toevoegen dankzij no code platformen.
  • No code gaat de professionele programmeurs vervangen:  Ook al kunnen onervaren het gebruiken om bijdrages te doen aan het bouwen van bedrijf applicaties. Zijn de professionele ontwikkelaars nog zeer nodig. In plaats van vervaging, is het met no-code platforms mogelijk om minder tijd te besteden aan ontwikkeling en meer aan veiligheid. En op die manier kunnen de ontwikkelaars hun tijd meer benutten aan taken die meer verlangen.

Voordelen van no code:

No code heeft in het verleden bewijzen dat ze beter functioneren dan andere applicatie ontwikkeling methodes. Bijvoorbeeld kan je met No-code de samenwerking tussen zakelijk en IT verbeteren en ze laten complimenteren. Ook is het mogelijk om sneller je producten tot de markt te brengen dankzij het systeem van voorgemaakte blokken die je kan verschuiven. En niet te vergeten, met no-code platforms kan zelfs mensen zonder kennis van programmeren en coderen hun eigen bijdrage maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *