Waar kijkt een online marketing bedrijf naar bij het verkrijgen van de juiste backlinks?

De afgelopen jaren zijn er veel nieuwe online marketing bedrijven bijgekomen. Een tak waar zij zich vaak op richten is linkbuilding. Dit heeft onder andere te maken met de resultaten die hiermee geboekt kunnen worden. Een aantal sterke backlinks kunnen de resultaten in de zoekmachines behoorlijk doen laten stijgen. Wel is het daarvoor van belang dat de juiste backlinks worden ingezet. Het vinden van goede backlinks wordt vaak als een lastige klus omschreven.

 

Hoe beter de site vanaf waar er gelinkt wordt, hoe positiever het effect

Een digital marketing bureau gaat op zoek naar de best mogelijke backlinks binnen een bepaald budget. Een onderdeel waar naar gekeken wordt is de domain authority. Deze score kan worden gemeten met programma’s als Moz. Programma’s als Moz gebruiken een crawler om erachter te komen welke sites deel uitmaken van het linknetwerk van de site die onderzocht wordt. Houd er wel rekening mee dat je voor deze software moet betalen. De exacte kosten hangen af van het pakket waarvoor je kiest. 

 

Wat houdt de domain authority in?

De domain authority is een waarde die wordt gegeven aan een site of pagina. Hoe hoger dit getal, hoe beter de site. Bij het bepalen van de domain authority spelen er een aantal factoren een rol. Een van de onderdelen is het aantal en de kwaliteits backlink van deze site. Bij het zoeken van backlinks is het dus belangrijk om te kijken naar sites met een hoge score. Dit kan ervoor zorgen dat de DA score van je eigen site ook beter wordt waardoor je hoger rankt in de zoekmachines.

 

Hoe kom je aan goede backlinks?

Als je hoger in Google wilt komen is het dus belangrijk dat je zorgt voor goede backlinks. Backlinks kan je op verschillende manieren verkrijgen. Zo zou je eerst zelf op zoek kunnen gaan naar relevante pagina’s. Vervolgens neem je contact op met de eigenaar van de site en stel je voor om een tekst te schrijven met daarin links verwerkt naar jouw pagina’s. Naast deze manier kun je er ook voor kiezen om contact op te nemen met een online marketing bureau. Zij hebben een ruim aantal links waarvan je gebruik zou kunnen maken. Een voordeel van linkbuilding is dat naarmate je site vaker bezocht wordt, er ook meer naar gelinkt wordt. Hierdoor hoef je zelf minder actief bezig met het vergaren van backlinks. Dit geldt overigens niet voor elke branche. Zo zijn er verschillende branches waarbij je continu bezig moet blijven met de linkbuilding.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *