VPN op de iPad: hoe werkt dat?

VPN op de iPad gebruiken? Steeds meer mensen maken tegenwoordig gebruik van een VPN. Dit is vooral handig als je in het buitenland of in openbare ruimten veilig wilt kunnen internetten. Een VPN kun je niet alleen gebruiken voor op je laptop, maar ook bijvoorbeeld op je iPad. Wat is een VPN eigenlijk precies en hoe gebruik je deze op je iPad?

Wat is een VPN?

VPN is de afkorting voor Virtual Private Network. Een VPN zorgt ervoor dat je internetverbinding beveiligd wordt. Door een VPN te gebruiken kan je locatie niet achterhaald worden en zullen je gegevens niet vast worden gelegd. Daardoor kunnen anderen (zoals hackers) niet zien wat jij allemaal doet op je laptop, telefoon of iPad. Er zijn verschillende VPN-aanbieders waar je uit kunt kiezen, waaronder bijvoorbeeld die van https://goodvpnservice.com/. Veel VPN services, zoals CyberGhost, zijn eenvoudig te gebruiken. De installatie ervan is erg makkelijk en er zijn veel verschillende privacy-opties waar je uit kunt kiezen, om zo optimaal beveiligd te zijn.

VPN op de iPad installeren

Wil je graag VPN op de iPad? In de opties van iOS is een functie te vinden waarmee je VPN in kunt stellen. Deze optie vind je in het gedeelte ‘instellingen’ van je iPad of iPhone. Er is een specifiek VPN onderdeel, waarbij je ervoor kunt kiezen om een VPN-configuratie toe te voegen. De gegevens die je nodig hebt voor het toevoegen van een VPN kun je opvragen bij de netwerkbeheerder.

Daarnaast is het ook mogelijk om VPN in te stellen door middel van een app. Zorg er daarbij wel voor dat je gebruik maakt van een betrouwbare app. In de Appstore kun je apps met elkaar vergelijken aan de hand van reviews. Zo kom je er vaak achter of de app betrouwbaar is en of anderen er tevreden mee zijn.