Voordelen van een USB C

Wanneer je een nieuwe smartphone of ander apparaat koopt zul je al snel zien dat de kabels niet meer zijn als vroeger. De oude USB poorten die vroeger altijd werden gebruikt zijn in veel gevallen namelijk vervangen door de verbeterde USB C poorten. We zien dat deze poorten steeds vaker en vaker worden gebruikt. Dit is ook niet zo gek, aangezien de USB C veel voordelen heeft. In dit artikel zal ik deze voordelen met je bespreken.

Oplaadsnelheid

Om te beginnen worden de USB C poorten vooral gebruikt om apparaten op te laten. De oude USB poorten konden namelijk slechts 15W aan stroom leveren. Dit is niks vergeleken met de nieuwe USB C poorten. Deze poorten kunnen namelijk tot wel 100W aan stroom leveren. Doordat de levering van de stroom veel hoger is kunnen apparaten ook een stuk sneller opladen.

Data en videosignaal

Naast stroom kan de USB C ook data en videosignaal transferten. Dit is handig omdat je voor bepaalde apparaten nu slechts een kabel nodig hebt. Deze ene kabel kan alles tegelijk leveren door de enorme snelheden die de kabel aankan.

Ontwerp

Het laatste voordeel is het design. Het design van de USB C poorten is erg handig, aangezien het ontwerp omkeerbaar is. Het maakt dus niet uit hoe je de kabels in de poorten doet, het zal altijd werken.

Wil je nou een kabels voor je USB C kopen? Kijk dan op https://www.onlinekabelshop.nl/ voor de beste kabels die er op de markt te vinden zijn.