Liever een iPad of tablet?

We kennen ze allemaal wel: mensen die liever een Apple gebruiken dan een Android tablet. Dan heb je ook nog mensen die het beste kunnen werken met een Windows besturingssysteem. En elk van de drie is er heilig van overtuigd dat hun besturingssysteem het beste werkt. In dit blog behandelen wij de twee grootste: Android en Apple. Ben jij benieuwd welke van deze het beste bij jouw wensen aansluit? Lees dan snel dit blog voor meer informatie!

Android

De hoeveelheid verschillende producten die met dit besturingssysteem worden verkocht is immens. Ook zijn er verschillende fabrikanten te onderscheiden bij deze producten. Laten we voor de voorbeelden een tablet nemen. Het voordeel van een Android device is de mogelijkheid om het uiterlijk aan te passen. Ook is het mogelijk om verschillende gebruikersprofielen aan te maken in één tablet. Dit maakt het mogelijk om de tablet voor het hele gezin beschikbaar te maken.

Een nadeel is echter dat je niet dezelfde bediening hebt op elk device, dat kan onderling nog wel eens verschillen. Deze verschillen zullen echter niet al te groot zijn, maar toch is het fijn om een beetje uniformiteit te hebben, wat een iPad wel heeft.

iPad

Het besturingssysteem voor de iPad is volgens sommigen het meest ontwikkeld in de hele markt. Dit komt doordat de iPad het langste op de markt is. Verreweg de meeste apps zijn dan ook beschikbaar op de iPad (meer dan op een Android device). Het besturingssysteem is makkelijk te bedienen en is hierdoor gemakkelijk te gebruiken voor leeks. Dit geldt ook voor kinderen, alleen is een verschil met het hierboven genoemde Android besturingssysteem dat je geen extra profielen kunt aanmaken per device. Dit draagt wel bij aan de hogere mate van privacy veiligheid, net zoals de mogelijkheid om per app te bepalen welke toegang er wordt verleend.

Een nadeel wat bij deze voordelen komt kijken is dat de instapprijs van een iPad vele malen hoger ligt dan die van een Android tablet of een Windows device. Ook kan je een iPad niet aanpassen naar jouw wensen. Dit maakt het gebruik ervan even wennen, maar na een tijd is dit prima te doen.

Beide besturingssystemen werken echter niet optimaal zonder internet. Op het moment dat je een internet abonnement wilt afsluiten voor een van de twee is het goed om deze te vergelijken. Vergelijk internet gemakkelijk en snel bij ProviderCheck.nl! Dit is een onafhankelijke vergelijkingssite en kan jou goed ondersteunen bij het maken van jouw keuze.

Hopelijk heb je iets gehad aan dit blog en weet jij nu waar jij jouw internet moet vergelijken en welk besturingssysteem het beste bij jou past!