Over de cv-ketel

De cv-ketel is een belangrijk apparaat binnen jouw huishouden. Het zorgt voor warmte. Je staat er niet bij stil maar ga maar eens na hoe vaak je gebruik maakt van warm water. De cv-ketel zorgt ervoor dat je een warme douche kunt nemen en dat je op een koude (winterse) dag gebruik kunt maken van de verwarming. 

Het kopen van een cv-ketel is voor veel mensen lastig. Want welke cv-ketel is geschikt en wanneer moet je een nieuwe cv-ketel kopen? In deze blog geven we een antwoord op een aantal van dit soort vragen. 

Wanneer heb ik een nieuwe cv-ketel nodig? 
Doorgaans gaat een cv-ketel ongeveer 15 jaar mee. Het is verstandig om na 15 jaar een nieuwe ketel te kopen. Een nieuwe ketel is voorzien van nieuwe techniek en is daarmee meer duurzaam en zorgt voor meer opbrengt. Is je cv ketel een jaar of 12 oud en merk je dat deze niet meer optimaal verwarmd? Ook dan is het slim om een nieuwe cv ketel aan te schaffen. 

Waar moet ik op letten bij het kopen van een cv-ketel? 
Goede vraag! Er zijn verschillende cv-ketels beschikbaar op de markt. Welke is geschikt? Dit ligt aan je eigen persoonlijke wensen en de grootte van je huishouden. Beschik je over een grote woning en meerdere gezinsleden? We raden aan hier in de capaciteit van de cv-ketel rekening mee te houden. Aanbieders van cv-ketels bieden vaak een ketelkiezer aan. De ketelkiezer zorgt ervoor dat je binnen enkele minuten weet welke ketel het meest geschikt is voor jouw woning. 

Betrouwbare merken
Twee bekende merken cv-ketels zijn ‘Remeha’ en ‘Intergas’.Zij leveren betrouwbare ketels tegen een schappelijke prijs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *