Opladen van een elektrische auto

Je hebt nu waarschijnlijk ontdekt dat het opladen van je elektrische auto en tanken iets heel anders is. Om te beginnen: het opladen van uw auto zal uw handen niet zo vies en stinkend maken als het opladen van brandstof. Maar er is nog veel meer te weten. We hebben voor u dit overzicht gemaakt van waarmee u aan de slag kunt gaan met uw beste oplaadervaring. Om als een professional op te laden, moet je een paar basisprincipes kennen. Allereerst heb je verschillende soorten laders. Zie het als benzinestations met loodvrije benzine, diesel en gas. Het is dus goed om de eerste paar keer goed op te letten bij het opladen. Niet elke auto past bij elk laadstation.

Kom in de modus

De Mode 3 laadkabel gebruik je het meest op openbare laadpalen of als je thuis een laadpaal hebt. Het verbindt uw auto met het laadstation en is in Europa meestal een Type 2-stekker. De type 2 plug is ook wel bekend als de Mennekes plug, maar in dit artikel noemen we het Type 2 plug. Om het simpel te houden: Mode 3-kabel = Type 2-stekker (ook bekend als Mennekes-stekker)

thuislader met een type 2-stekker

Thuis opladen

Sommige auto’s worden nog geleverd met een oplaadkabel die u thuis kunt gebruiken om op uw stopcontact aan te sluiten. Het opladen is echter meestal extreem traag en niet de veiligste, oplaadonderdelen kunnen erg heet worden. Het wordt sterk aangeraden om een ​​thuislader met een type 2-stekker te kopen. Dit is de veiligste en snelste manier om thuis op te laden.

AC / DC

Verrassend genoeg, niet alleen een geweldige band. Hier is wat u moet weten over AC- en DC-opladen. Opladen met wisselstroom is traag, tot 22 kW en opladen met gelijkstroom is 22 kW en meer. Een elektriciteitsnet thuis of op kantoor is altijd AC en de auto-accu is altijd DC, dus hiervoor heb je een AC / DC converter nodig (dit is je ingebouwde lader). Waarom is dit bijzonder goed om te weten?

Voorbeeld: PHEV’s hebben alleen een Type 2-stekker, wat geen gelijkstroomstekker is, ze kunnen niet snel opladen (gelijkstroom). CCS en CHAdeMO zijn DC-stekkers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *