Hoe de traditionele game boy geschiedenis schreef

Iedereen heeft er ooit wel eens iets over gehoord. De game boy is een gameconsole dat al meer dan 30 jaar bestaat. Deze game boys hebben meegedragen aan de ontwikkeling in gameconsoles en is daarom niet meer weg te denken uit de traditionele gamewereld. In 1989 kwam de eerste Game Boy op de markt en schreef sindsdien geschiedenis. In dit blog neem ik jullie mee in de ontwikkeling van de traditionele gameboy en hoe het zijn naam heeft gekregen in de gamewereld.

De ontwikkeling van game boy

De eerste Game Boy kwam uit in 1989 en was direct een concurrent van de andere game consoles op de markt. Hoewel de eerste Game Boy minder technologisch geavanceerd was dan de Sega Game Gear en de Atari Lynx bijvoorbeeld, was de Game Boy een stuk goedkoper en had minder batterijen nodig.

De Game Boy bleef zich ontwikkelen. In 1994 kwam de eerste Nintendo super Game boy op de markt. Het record van eerste draagbare cartridge adapter staat op naam van deze super game boy. In 1998 kwam de eerste game boy color op de markt. Dit was de game boy dat voor het eerst kleur kon weergeven. Dit was een grote technologische ontwikkeling in de gaming wereld.

De Game Boy Advance was de opvolger van de Game Boy Color en bevatte een 32-bits processor en een resolutie van 240 bij 160 pixels. Het grote voordeel is dat de Game boy Advance eigen GBA games had, maar ook cartridges van de Game Boy Color kon gebruiken. Zo werd het een echte opvolger en konden de Game Boy Color games nog gebruikt worden.

De Nintendo Game Boy Advance SP, die in 2003 werd uitgebracht, was de verbeterde opvolger van de Nintendo Game Boy Advance. Deze Game Boy heeft een clamshell ontwerp, waarbij de Game Boy dichtgeklapt kan worden. Het was tevens de eerste draagbare console met een oplaadbare batterij. Zo hoefde de batterijen niet vervangen te worden, maar konden voor het eerst zelfstandig opgeladen worden.

Een Game Boy kopen

De traditionele Game Boy zijn unieke gaming consoles die niet meer gemaakt worden. Toch heb je de mogelijkheid om deze gaming consoles nog aan te schaffen. MarioGBA heeft een breed assortiment aan vintage Game Boys die in goede staat zijn. Tevens zijn ze ook voorzien van cartridge games die gebruikt kunnen worden met de Game Boy. Denk hierbij aan de populaire Pokémon games of Mario games. Ik haal mijn Game Boy gerelateerde producten bij MarioGBA. Wil jij een mooie Game Boy met bijpassende games kopen? Neem dan een kijkje op de website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *