Goed samenwerking begint met software

Er wordt tegenwoordig steeds meer op afstand gewerkt waardoor het samenwerken ingewikkelder is geworden. Voor het moderne projectbeheer wordt er gebruik gemaakt van samenwerkingssoftware. Deze worden steeds ingewikkelder, maar tegelijkertijd ook praktischer.

Zo is het niet langer nodig om een beveiligde verbinding op een computer te configureren. Je kunt als bedrijf projectbeheer in de cloud toepassen, daartoe volstaat toegang tot een webbrowser. Bovendien hoeft de software op het eerste gezicht niet al te ingewikkeld over te komen, maar kan juist gebruik maken van een relatief eenvoudig te begrijpen principe.

Smartsheet

Dit is het geval bij Smartsheet, een planningsprogramma dat werkt met slimme bladen. Deze zijn over het algemeen vrij eenvoudig te bedienen en hebben veel extra functies waardoor het zeer flexibel te gebruiken valt. Eigenlijk is het een database met de vorm van een spreadsheet, waaraan je allerlei functionaliteiten kunt toevoegen.

Het heeft veel meer mogelijkheden dan normale spreadsheets, daarom is het geschikt voor het gebruik bij projectbeheer. Zo kunnen er gegevens geëxporteerd worden vanuit Excel, PDF en Google Spreadsheets. Het toevoegen van bijkomende informatie zoals afbeeldingen en opmerkingen valt er in te verwerken. 

Informatie delen

Het delen van informatie is gemakkelijk, zo kun je gegevens verzenden middels formulieren, zonder dat het nodig is dat de geadresseerde zelf over het programma beschikt. Er is een managementstatusdashboard dat je kunt aanpassen en waarmee je alles wat je wilt kunt delen. Het doel van de software is om gegevens te beheren en informatie te verstrekken.

Het is een duidelijk programma dat overzicht biedt. Het helpt bij het automatiseren van werkprocessen en biedt inzicht in de verschillende workflows. Dit vraagt echter wel om training van je personeel. Dit heeft te maken met het feit dat het een standaard systeem betreft.

Maatwerk toepassen

Om te voorkomen dat je niet volledig gebruik maakt van de mogelijkheden is het zaak om maatwerk van software ontwikkeling toe te passen. Hiermee zorg je er niet alleen voor dat alle systemen in je bedrijf op elkaar worden afgestemd, ook brengt het de planning in zijn geheel samen. Bovendien wordt er dan gekeken naar de werkprocessen en wordt er verandering aangebracht wanneer dat nodig is.

Zo is smartsheet goed te gebruiken wanneer verschillende projectteams dienen samen te werken. Maar niet alleen dat, ook planningen, contactenlijsten, controlelijsten etc. vallen er eenvoudig mee te beheren.

 Het programma kan vrij veel, het is echter wel noodzaak dat er een goede koppeling bestaat met andere systemen die er in je bedrijf gebruikt worden. Dan ben je er zeker van dat Smartsheet helpt om de efficiëntie te verhogen zodat de samenwerking naar ieders tevredenheid verloopt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *