De voordelen van een refurbished iPhone 

Een nieuwe iPhone kopen is anno 2020 relatief prijzig. Gelukkig kan het ook goedkoper. Zo kun je tegen een aantrekkelijke prijs een refurbished iPhone kopen. Dit is een iPhone die tweedehands is, maar werkt als nieuw, omdat deze uitvoerig gecontroleerd wordt voordat deze wordt verkocht. Hieronder staan een aantal voordelen omtrent het kopen van een refurbished iPhone opgesomd. 

Refurbished is goedkoper 

Een refurbished iPhone is goedkoper dan een nieuwe iPhone. Dit terwijl een refurbished variant helemaal niet slechter hoeft te zijn. Ze worden alvorens verkoop immers volledig gecontroleerd, dit resulteert in telefoons die gewoon weer als nieuw werken. Heb je geen baat bij een iPhone die er cosmetisch als nieuw uit ziet? Dan kun je voor nog minder geld ook een iPhone kiezen die cosmetisch niet perfect is. Een tweedehands iPhone met een krasje werkt net zo goed als een iPhone zonder krasje. 

Geen prijzige abonnementen meer! 

Voor lange tijd gebonden zijn aan een prijzig abonnement is voor veel iPhone gebruikers een doorn in het oog. Met een tweedehands iPhone heb je het voordeel dat deze direct helemaal van jou is, je bent hier geen (maandelijkse) kosten meer voor verschuldigd. Bij een normaal mobiel abonnement bestaan de kosten uit toestelkosten en kosten voor de belminuten en MB’s. Dit is bij een refurbished telefoon dus niet het geval, omdat je de telefoon (simlockvrij) koopt. De abonnementskosten bestaan dus alleen uit de belminuten en MB’s. Doorgaans kun je een dergelijk abonnement voor een paar euro per maand afsluiten. Voortaan dus geen torenhoge kosten die maandelijks weer terugkomen. 

Heb ik dan minder garantie? 

Kort gezegd, nee! Het is begrijpelijk dat je graag een deugdelijk garantietermijn hebt op je kostbare iPhone. Gelukkig hebben ook refurbished iPhones garantie, doorgaans twee jaar, net als bij Apple zelf. De toestellen worden voordat ze verkocht worden uitvoerig gecontroleerd, je mag dus vertrouwen op je toestel. Daarnaast is het belangrijk om te onthouden dat er in elk geval een bedenktijd van 14 dagen bestaat. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je een telefoon krijgt die niet goed functioneert.