De tips voor veiligheid op kantoor

Een kantoor zal altijd een veilige omgeving moeten zijn. Je denkt niet gauw aan gevaar wat kan plaatsvinden wanneer je aan het werk bent op kantoor. Toch kan een ongeluk ook plaatsvinden op kantoor of misschien erbuiten waardoor je snel weg moeten zijn. Hoe kun je ervoor zorgen dat je kantoor een zo veilig mogelijk plek is?

Duidelijke aanwijzingen voor het personeel

Wanneer er opeens brand ontstaat wil je zo snel mogelijk weten waar de brandblusser hangt of waar de nooduitgang is. Je wilt daarom aan iedereen op kantoor duidelijk maken waar alles ligt of hoe je een ruimte zo veilig en snel mogelijk kunt verlaten. Veel voorkomende pictogrammen zijn een brandblusser, AED en verzamelpunt. Je kunt zelf kijken of er andere pictogrammen belangrijk zijn om te hebben. Misschien zijn meerdere nooduitgangen op kantoor of misschien beschikt het pand van nog meer veiligheidstools.

Zorg voor een goed exit plan

Wanneer er gevaar is wil je iedereen snel en veilig naar een andere locatie verplaatsen. Je hebt hiervoor een exit plan nodig. Zo kun je maandelijks het brandalarm testen en een paar keer per jaar een exit plan uitvoeren. Zo kun je zien of alles goed verloopt en wat er beter kan. Je kunt hierover natuurlijk ook in gesprek gaan met je personeel. Een goede voorbereiding is het halve werk en is in deze situatie ontzettend belangrijk.

Veiligheidstools die je kunt gebruiken

Er zijn een hoop veiligheidstools die je kunt gebruiken en kunt plaatsen op kantoor. We hadden het net al over de brandblusser, maar je kunt ook rookmelders plaatsen. Tegenwoordig zijn we ook steeds meer bezig met technologische oplossingen. Zo kun je een BHV app gebruiken op kantoor. Een BHV’er krijgt een melding wanneer er een ongeluk gebeurd is en kan precies zien waar hij of zij moet zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *