De industriële verlichting stijl is niet meer weg te denken!

In de afgelopen jaren heeft de industriële stijl de interieurwereld stormenderhand veroverd. Dit merkt Lampenhuis als geen ander. Met rauwe schoonheid en edgy aantrekkingskracht, kunnen industriële stijlaccenten een grote impact hebben in moderne en klassieke stijlruimtes. Industriële elementen in verlichting stellen je in staat een stoere robuuste stijl te omarmen om deze stijl in elk gebied van je huis op te nemen, of het nu binnen of buiten is. Hier vieren we de unieke kenmerken van de industriële stijl en tips voor hoe je deze look in je ruimte kunt bereiken.

Industriële verlichtingsstijl gedefinieerd

Geïnspireerd door de industriële revolutie en massaproductie, bevat industriële verlichting veel historische invloeden. Gebruikmakend van gerecyclede en ruwe materialen, neemt de industriële stijl het oude over en maakt het weer nieuw. Materialen zoals staal, metaal en hout worden vaak gezien in hangers, kroonluchters, lampen en schansen in industriële stijl. De Vaak worden deze armaturen gebruikt met een zichtbare vintage lamp, waardoor het licht karakter krijgt. Verlichting in industriële stijl heeft meestal een verweerde en verweerde afwerking. Deze armatuurtypes worden vaak aangetroffen in ruimtes die blootgestelde structuren en architectuur omarmen, zoals baksteen of beton.

In het interieurontwerp is het van oorsprong de industriële stijl stedelijke, magazijn- en fabrieksomgevingen nabootsen. Stel je een oud gebouw voor dat is omgebouwd tot appartementen met een open indeling. De blootgestelde architectuur, inclusief kanaalwerk, balken en cement, moet worden omarmd als stijl.

Lampen in industriële stijl

Plafondlampen en vloerlampen van Lampenhuis zijn een eenvoudige en gemakkelijke manier om algemeen licht toe te voegen en de uitstraling van de ruimte te verbeteren. Omdat vloerlampen draagbaar en veelzijdig zijn, kunnen ze met u van ruimte naar ruimte of van kamer naar kamer reizen. Door te kiezen voor een tijdloze stijl, zullen industriële lampen er niet verouderd uitzien. Lampen in industriële stijl zijn niet beperkt tot antieke afwerkingen. Lampen in industriële stijl combineren vorm en functie en passen perfect bij de rest van je vintage decor. Door het brede aanbod van Industriële verlichting bij Lampenhuis , kun je veel combineren. 

Hoe je verlichting in industriële stijl in het huis kunt gebruiken

Zelfs als de ruimte geen bakstenen muren en onbedekte plafonds heeft, kun je nog steeds lampen in industriële stijl in ruimtes opnemen. Omdat armaturen in industriële stijl verkrijgbaar zijn in verschillende tinten en afwerkingsopties, zijn ze veelzijdig genoeg om in veel interieuromgevingen te passen. Neem gerust een kijkje in onze webshop van Lampenhuis!