Beleggen anno 2021, dit moet je weten!

Beleggen is nog nooit zo populair geweest als dat het anno 2021 is. Beleggen bestaat inmiddels al eeuwenlang maar werd voorheen altijd gezien als ‘activiteit voor de vermogenden’. De digitalisering van de maatschappij heeft hier echter verandering ingebracht. Iedereen kan tegenwoordig een broker account openen en gemakkelijk geld storten om dit vervolgens weer te beleggen. We zien dan ook een enorme stijging in het aantal Nederlandse beleggers. Omdat dit aantal zo hard stijgt hebben we in deze blog een aantal kritieke punten beschreven omtrent het beleggen.

Traditionele aandelen

Een relatief veilige vorm van beleggen is het beleggen in traditionele aandelen. Je belegt geld in een onderneming die zich al lang en breed bewezen heeft. De kans dat je al je geld kwijtraakt is bij een belegging in traditionele aandelen dan ook minimaal. Onder het grootste deel van de Nederlanders is dit daarom de populairste vorm van beleggen. Met een relatief laag risico is de kans groot dat je rendement kunt behalen. Als je deze vorm van beleggen toch nog te riskant vindt, dan kun je ook kiezen om in traditionele aandelen te beleggen middels ETF’s. Dit zijn verzamel mandjes van verschillende traditionele aandelen. Door in een ETF te beleggen beleg je dus onderliggend in alle bedrijven waar deze ETF in investeert. Zo minimaliseer je het risico bijna volledig en is de kans op rendement het allergrootst.

Cryptocurrencies

Een steeds populairdere wordende markt om in te beleggen is de markt voor cryptocurrencies. De cryptocurrency markt is stukken volatieler dan de reguliere aandelenmarkt en hierdoor ook riskanter. Je kunt bijvoorbeeld zomaar op één dag 20 procent verdienen op de Ripple koers, maar dit vervolgens de dag erna ook zomaar weer verliezen! Deze volatiliteit is juist het aspect dat deze markt zo populair maakt. Het voelt een beetje als naar het casino gaan, maar dan vanuit huis. Mensen die geld over hebben kiezen in dit geval voor Ripple kopen in de hoop dat ze in korte tijd mooie rendementen kunnen maken. Wanneer de koers omlaag gaat, zal dit wel vervelend zijn, maar doordat het geld ‘over’ was voelt het niet zo slecht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *