Alles over IOS VPN

Gebruik maken van een VPN op je Ipad of iPhone om veilig te kunnen internetten. Ik ga je wat meer vertellen over een een VPN precies doet en hoe je IOS VPN kunt gebruiken. Met een VPN kun je veilig en anoniem internetten op je iPhone en Ipad. Ook kun je met een VPN beveiligd toegang krijgen tot een zakelijk netwerk. Er zijn ook een aantal dingen waar je het zeker niet voor mag gebruiken, maar hier staat genoeg over op internet. Om jezelf te beschermen tegen kwaadwillenden leg ik je zo uit hoe het werkt op je iPhone. 

VPN

Maakt een VPN je internetverbinding langzamer?

Als je een VPN-verbinding hebt geactiveerd kun je gewoon apps blijven gebruiken en internetten zoals je gewend bent. De verbinding is alleen op de achtergrond actief, dus je merkt er als het goed is niet zo veel van. De verbinding kan iets trager zijn aangezien de VPN elk data pakketje moet versleutelen en omleiden via een server. De gegevens leggen in principe een langere weg af. Gratis aanbieders zijn vaak traag, kies daarom voor een snelle VPN dienst die ook betaalbaar is.

VPN instellen op iPhone of Ipad 

Bij de instellingen op je iPhone of Ipad vind je een optie om IOS VPN in te stellen. Je gebruikt dan automatisch een van de populaire VPN diensten zoals ExpressVPN, VPN-Nederland of NordVPN. Op internet staan genoeg uitgebreide overzichten.

IOS VPN in of uitschakelen is zo gedaan. Zodra je een VPN configuratie hebt ingesteld, zie je de optie VPN verschijnen in het hoofdscherm van je instellingen. Je kunt met de schakelaar makkelijk de VPN in- en uitschakelen. Als je geen verbinding kunt maken met VPN of als je een melding ‘gedeelde geheim ontbreekt’ te zien krijgt, dan zijn de vpn instellingen waarschijnlijk niet goed.