Alle verschillende iPhones op een rij

In de afgelopen jaren heeft Apple elk jaar minimaal één nieuwe iPhone uitgebracht. En meestal waren dit er zelfs meerderen. Voornamelijk in Amerika is de iPhone heel erg populair maar ook in Nederland is het een van de bekendste merken voor een mobiel. Het doet alles wat je verwacht van een mobiel en het maakt ook nog is super scherpe foto’s! Maar waar begon het nou eigenlijk allemaal mee?

De eerste soorten

Het begon allemaal met de originele iPhone. De originele iPhone heeft een scherm van 3,5 inch en er zit een metalen rand omheen. De achterkant is gemaakt van aluminium en aan de onderzijde zie je een kenmerkende zwarte band die over de complete achterzijde doorloopt. Een jaar later werd dit opgevolgd door de iPhone 3g. De achterkant loopt wat bol en is gemaakt van wit of zwart plastic. Het toestel heeft geen Touch ID zoals we dat nu gewend zijn maar er staat een vierkantje op de thuisknop. Deze iPhone werd opgevolgd door de iPhone 4. Het toestel is van glas en er zit een roestvrijstalen rand omheen die de glazen panelen aan de voor- en achterzijde bijeen houdt. De sluimerknop zit boven op het toestel. Een model dat er heel erg op lijkt is de iPhone 4s. En toen is 2015 kwam de iPhone 5 uit. een toestel met een schermformaat van 4 inch, met een aluminium achterkant en platte zijkanten. Verder heeft de iPhone 5 het klassieke design met thuisknop. Een detail van die thuisknop verklapt dat je te maken hebt met een iPhone 5 en niet met een 5s of SE: op de thuisknop is een vierkantje te zien, bij de latere modellen ontbreekt dat. De iPhone 5s of de iPhone SE lijken ook heel erg op elkaar en hebben maar hele kleine verschillen.

De nieuwste modellen

Hierna volgden nog de iPhone 6, 6 plus, 6s plus en 6s. De iPhone 7 en 7 plus. De iPhone 8 en 8 plus. De iPhone X, XR, XS Max en XS. En nog de iPhone 11, 11 pro en 11 Pro max. En toen kwam daar in 2020 nog de iPhone 12, 12 mini, 12 Pro max en 12 Plus bij. De iPhone 12 heeft een voorkant die één en al scherm is, zonder thuisknop. Toch is hij goed te onderscheiden van zijn voorgangers. Ten eerste omdat de randen rondom het scherm subtieler zijn, maar vooral omdat de zijkanten van het toestel plat en robuust zijn. De iPhone 12 is er in een breed kleurenpalet: zwart, wit, rood, groen en blauw. En binnenkort komt de iPhone 13 uit en kan je naar de winkel voor een iPhone 13 hoesje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *