3 SEO trends voor 2021 die je niet mag missen

Als jij een toekomstbestendige website wilt hebben, dan mag je de SEO trends 2021 niet missen. Deze trends zijn wat jouw website beter maakt dan die van je concurrenten en waarmee je hen altijd een stapje voor bent. SEO is niet alleen nu belangrijk, maar ook in de toekomst en deze methoden veranderen continu. Het is dus heel goed mogelijk dat een pagina die altijd in de top 5 stond ineens van de eerste pagina met zoekmachine resultaten verdwijnt. Door aandacht te besteden aan de SEO trends 2021 en de toekomst, ben je hierop voorbereid. We hebben hier de 3 belangrijkste SEO trends 2021 op een rijtje gezet.

  1. SEO trends 2021: Core Web Vitals van Google

Google wil haar klanten van een zo kwalitatief mogelijke lijst met zoekmachine resultaten voorzien. De relevantie en de autoriteit van de pagina’s is dan belangrijk, maar ook de gebruiksvriendelijkheid. Het is niet de bedoeling dat een mobiele gebruiker op een pagina terecht komt die niet responsive is, bijvoorbeeld. Een hele belangrijke metriek voor 2021 is de snelheid van je website. Google gaat nieuwe maatstaven gebruiken om die te meten en daar word je pagina op beoordeeld. Van alle SEO trends 2021 is dit de belangrijkste, want als dit straks wordt geïmplementeerd kan het je rankings serieus beïnvloeden.

De Core Web Vitals die Google gaat meten zijn de laadsnelheid, de interactiviteit en de visuele stabiliteit. Met andere woorden, hoe snel komt je pagina naar voren, hoe snel gaat de bezoeker van pagina naar pagina binnen je website en hoe stabiel is de inhoud als er wordt gescrold. Werkt dit allemaal vlekkeloos en razendsnel, dan weet Google dat jouw website haar gebruikers geen irritaties oplevert.

  1. SEO trends 2021: voice search optimisation

Een trend die snel aan het toenemen is, is voice search en het is dan ook niet vreemd dat één van onze drie SEO trends 2021 daaraan is gewijd. Onder voice search verstaan we de opdrachten die gesproken worden, bijvoorbeeld om je naar de dichtstbijzijnde garage te brengen of om informatie te vinden.  Verwacht wordt dat het gebruik van voice search heel snel enorm zal toenemen en daarom krijgt het een plek tussen onze SEO trends 2021. Voice search optimisation is dus zeker iets om je mee bezig te houden. Dat betekent dat je bijvoorbeeld complete vragen verwerkt als zoekwoorden in je pagina’s of aandacht besteedt aan lokale SEO.

  1. SEO trends 2021: featured snippets

Featured snippets is de laatste van onze SEO trends 2021. Een groot aantal van de zoekopdrachten worden al door Google beantwoord zonder dat de gebruiker daarvoor op een pagina hoeft te klikken. Dit worden ook zero-click searches genoemd en één van de verantwoordelijke factoren daarvoor zijn de featured snippets (positie 0). Er wordt dan een kleine tekstbox getoond boven de zoekmachine resultaten waarin het antwoord op je vraag al gegeven wordt. Lukt het je om daar in terecht te komen, dan krijgt jouw pagina en informatie direct alle aandacht.

Schakel daarom snel de hulp in van Dok Online!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *